UNA TORNADA A L’ESCOLA DIFERENT

Qualsevol altre any a aquestes alçades, estaríem pensant en diferents maneres de convèncer als més petits de la casa de que ja s’han acabat les vacances i que toca tornar a matinar…En canvi, aquest any la tornada a l’escola serà, sens dubte, especial, i estarà marcada per la incertesa i pels nervis.

Mascaretes, gels, guants…són algunes de les paraules amb les que més ens hem familiaritzat al llarg d’aquests últims mesos i, des de la farmàcia, volem ajudar-vos a que la tornada a les escoles sigui lo més senzilla i segura possible per a tots i totes.

Per aquest motiu, des de Farmàcia Lesseps volem recordar-vos alguns dels punts més importants a tenir en compte aquest any:

 1. Higiene de mans: Les mans són una de les vies més freqüents de contagi d’una persona a una altra, per això és important aprendre a fer-ho correctament.
  • Pas 1: Mullar-se les mans amb aigua corrent.
  • Pas 2: Aplicar una quantitat suficient de sabó per cobrir les mans mullades.
  • Pas 3: Fregar per tota la superfície de les mans (el dors, l’espai entre els dits i per sota les ungles) durant, almenys, 20 segons.
  • Pas 4: Esbandir-se bé les mans amb aigua corrent.
  • Pas 5: Assecar-se les mans amb una tovallola d’un sol ús.
 1. Gel hidroalcohòlic: que porti entre un 70 o 90% d’etanol, alcohol isopropílic o propanol. S’ha d’aplicar sobre les mans seques i fregar durant almenys 30 segons, fins que s’assequin les mans.

 

 

 1. Mascaretes:
 • L’ús de mascareta és obligatori a partir dels 6 anys.
 • Podeu optar per l’ús de mascaretes quirúrgiques o higièniques reutilitzables:
  • Les mascaretes quirúrgiques són d’un sol ús (fins a 4h). Després del seu ús s’han de llençar al contenidor de rebuig, que és el de color gris.
   Han de portar el marcatge CE en l’etiquetat i fer referència a la norma UNE EN14683:2019. 

   • Les mascaretes higièniques (de tela): s’han de rentar després de cada ús i el número de rentats que es puguin fer dependrà de cada fabricant.
    En l’etiquetatge han de fer referència a la norma UNE:0065:2020. 
     

      

    • Es recomana portar 1 o 2 mascaretes de recanvi, a més de la posada, dins d’una bosseta que sigui d’un teixit transpirable, la qual també s’haurà de rentar després de cada ús.
 1. Mantenir la distància de seguretat i evitar compartir material o menjar.
 1. Fer servir mocadors de paper d’un sol ús.
   
  Suplements vitamínics a base d’equinàcia i vitamina C, i probiòtics per reforçar el sistema immunitari dels vostres fills i filles.
   

   
  Us recomanem per exemple Lactibiane enfant, Inmunomix xarop i Supradyn gummies, entre d’altres.

I, sempre, seguint les instruccions que us hagi indicat el vostre centre escolar.

Des de Farmàcia Lesseps us desitgem un molt bon i, segur, començament de curs!

 

 

FARMACÈUTIQUES SUBSTITUTES PAULA SEGUÍ I PAULA MARTÍN